Par

Det er fantastisk at være tæt på et andet menneske, mærke forelskelsen, glæden og sommerfuglene i maven. I perioder kan vi komme ud af trit med hinanden. Udfordringen i parforholdet er både at vedblive at være sig selv, og samtidig være i en tæt relation. I parterapien arbejder vi med at få kommunikeret drømme, ønsker og længsler til hinanden. Det at lytte til hinanden med hjertet, være personlige og ikke dømmende, gør ofte at vi som par føler os forbundet.

Vi bliver som par udfordret i sær når vi bliver forældre. Vi går fra at leve i tosomhed til at blive tre, fire, fem mennesker der skal leve og bo sammen.

At blive forældre og få et spædbarn ind i huset er en kæmpe omvæltning i alle pars liv.

Det er både en kæmpe lykke og kan også være et pres for parforholdet. Vi er så optaget af den skønne lille ny, at det at få set på sit parforhold bliver noget nær en umulig opgave i de første par år af vores børns liv. Jeg kan se, hvor vigtigt det er, at vores børn mærker glæde og kærlighed imellem far og mor, det giver børnene tryghed og ro. Derfor er det vigtigt at prioritere parlivet – selvom det i perioder er udsat for stort pres.

Jeg ser parterapi som en form for wellness for parforholdet. Her er det muligt at finde tilbage til de følelser, længsler og den kærlighed der gjorde at vi valgte et liv med hinanden.